Hurtigtest vg

Godkjente hurtigtest – VG Nå: Coronaviruset – VG Direkte

Godkjente hurtigtest – VG Nå: Coronaviruset

Amerikanske myndigheter har godkjent en corona-test som skal gi svar på om du er smittet eller ei på 45 minutter, skriver Reuters.

Amerikanske myndigheter har godkjent en corona-test som skal gi svar på om du er smittet eller ei på 45 minutter, skriver Reuters.  Selskapet Cepheid står bak testen, og sier i en uttalelse at testen hovedsakelig vil tas i bruk på sykehus. Testen er ikke ment for folk flest, understreker selskapet.

Corona-test – VG

Miranda fikk to negative PCR-tester og fire positive hurtigtester på en uke · Det ligger an til testkaos · Få folk ut av karantene · Oslo og Bergen ber også …

Les nyheter, artikler og se videoer om Corona-test på VG

Overlege mener hurtigtestene gir falsk trygghet – VG

20. jan. 2022 — Øyvind Kommedal, seksjonsoverlege på mikrobiologisk avdeling på Haukeland sykehus, mener imidlertid hurtigtestene gir falsk trygghet.

Seksjonsoverlege Øyvind Kommedal mener at massetesting 1–2 ganger i uken ikke er hensiktsmessig. Organisasjonen Noklus mener det er et «stort paradoks» at vi bruker så mye penger på selvtester uten at vi vet hvor godt de virker.

FHI endrer råd om selvtesting: Anbefaler å ta test i hals og nese

FHI endrer råd om selvtesting: Anbefaler å ta test i hals og nese – VG

31. jan. 2022 — VG skrev tidligere mandag om en studie som peker på at hurtigtesten har lavere sensitivitet med omikron. Mandag sier assisterende helsedirektør …

Det er avgjørende å få nok virus på prøvepinnen, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Sykepleier fikk ni negative hurtigtester på en uke – PCR- …

Sykepleier fikk ni negative hurtigtester på en uke – PCR-prøven var positiv – VG

16. des. 2021 — Hurtigtestene er nemlig mindre sensitive for å fange opp virus enn PCR-tester. – Slik situasjonen er i dag, så er falsk positive hurtigtester …

Sykepleier Marie Gjerdseth fikk ni negative hurtigtester, før hun testet positivt: – Jeg tror de fleste ønsker et testsystem de kan stole på.

Miranda fikk to negative PCR-tester og fire positive … – VG

Miranda fikk to negative PCR-tester og fire positive hurtigtester på en uke – VG

26. jan. 2022 — Flere kommuner mangler allerede hurtigtester – og nå skal det testes mer. Men Helsedirektoratet avviser at det er test-mangel i Norge.

Det som skiller testene er at de positive hurtigtestene ble tatt i halsen, og de negative PCR-testene ble tatt i nesen.

Helsedirektoratet: Ikke holdepunkter for at hurtigtestene …

Helsedirektoratet: Ikke holdepunkter for at hurtigtestene fungerer dårligere med omikron – VG

Men det undersøkes nå om prøvetakingen bør skje i nese eller hals eller begge deler. – Det kan se ut som det er noen forskjeller der på sensitiviteten, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

FHI undersøker om coronatester bør tas i halsen – VG

Flere medier har meldt om tilfeller hvor personer opplever å teste negativt for corona i nesen, men positivt når testen tas i halsen. Folkehelseinstituttet undersøker nå om dagens testmetode er tilstrekkelig.

Laboratorier dobbeltsjekker hurtigtester: – Meningsløst – VG

Det er «meningsløst» og «bortkastet bruk av ressurser» at laboratoriene må analysere allerede positive hjemmetester, mener avdelingsoverlege Gunnar Skov Simonsen ved UNN. Han får støtte av andre overleger.

Flere melder om test-mangel: – Nok tester tilgjengelig – VG

Flere kommuner mangler allerede hurtigtester – og nå skal det testes mer. Men Helsedirektoratet avviser at det er test-mangel i Norge.

Keywords: hurtigtest vg, vg hurtigtest