Smarte møbler gjør det enklere å innrede hjemmekontoret og stua

I 2023 er det vanlig at stua skal dekke en rekke ulike funksjoner, som for eksempel både samlingssted for familien, hjemmekontor om dagen og plass for lekselesing om kvelden. Det betyr at det stilles krav til både funksjonelle kontorløsninger, barnemøbler og avslappende sittegrupper i et og samme rom.

Fleksible løsninger gir nye muligheter

Det finnes mange smarte kombinasjonsmøbler å velge mellom, se for eksempel https://pandoraliving.no/, med både møbler for barn og fleksible sitteløsninger for voksne. Slike møbler passer godt på et barnerom, men kan også være løsningen på stua.

  • En tradisjonell sofa og noen lenestoler utgjør fortsatt midtpunktet i mange norske stuer, noe som er helt naturlig. De kan gjerne plasseres slik at en del av gulvarealet kan brukes fleksibelt.
  • Det et mulig å legge til rette for et hjemmekontor i en del av stua, med en smart plassbesparende pult og en ergonomisk kontorstol med slanke linjer.
  • Sekkestoler eller sakkosekker kan brukes til å tilpasse rommet til bruken, for eksempel ved å rydde de unna når rommet skal brukes til hjemmekontor.

Å tilpasse stua til flere ulike typer bruk er selvfølgelig en balansegang, og det er viktig å bruke litt tid på å ta gode valg som ikke skaper et kaos når du må ta hensyn til mange ulike ønsker.

Flere soner gjør også stua mer populær

Hvis du legger til rette for at stua er delt inn i flere soner, er det også enklere å samle hele familien på et og samme sted. Tiden der alle benket seg foran gullrekke på NRK er kanskje forbi, men det er fortsatt mulig å få litt tid sammen rundt sofabordet.

Med flere ulike fleksible sitteløsninger, kombinert med både TV og egne skjermer for annet innhold, kan det faktisk være mulig for hele familien å være sammen på stua – slik at man får en felles sosial opplevelse selv om man foretrekker ulik underholdning.